Заек с кисело зеле, суджук и картофи в гювеч
Порции Време за подготовка
8 30минути
Време за готвене
150минути
Порции Време за подготовка
8 30минути
Време за готвене
150минути
Продукти
Инструкции
  1. Измийте и подсушете заека. Накиснете го в равни части вода и оцет, колкото да го покрие малко над половината, Оставете го така за поне 12 часа, като го обръщате отвреме навреме.
  2. Подгответе останалите продукти. Обелете лука и морковите и ги нарежете на шайби. Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Нарежете и киселото зеле, като се стараете да не е много на дребно.
  3. Пригответе дълбокия глинен гювеч, в който ще готвите ястието. На дъното му найлейте малко олио. Първоначално сложете плътен слой от киселото зеле. Продължете с малко картофи, моркови, кромид лук и суджук. Предварително нарязаният на порции заек също разпределете така, че да остане и за втора поредица от изброените продукти. Между слоевете поръсвайте с малко сол, подправки и олио. След като подредите продуктите отново в същата последователност, завършете с останалия суджук и парчета заек.
  4. Най-отгоре поръсете с олио, сложете свинската мас на няколко места и залейте всичко с виното и бульона. Сложете гювеча в студена фурна!!! Първоначално включете фурната на 200 градуса и я оставете така за 30-40 минути. След това намалете на 160 градуса и печете ястието до готовност за приблизително още 2 часа. Добър апетит!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте страницата и й станете последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: