Свежа веган салата с боб мунг
Порции Време за подготовка
4-6 20минути
Време за готвене
30минути
Порции Време за подготовка
4-6 20минути
Време за готвене
30минути
Продукти
Инструкции
  1. Измийте и сварете боба мунг в дълбока тенджера с вода за не повече от 30 минути. Щом е готов, бързо го “шокирайте” под струя ледена вода и отцедете.
  2. В салатна купа сложете сварения боб мунг и всички останали зеленчуци – нарязаният на ситно червен лук, доматите и краставицата, нарязани на кубчета, царевицата и нарязаното на парченца узряло авокадо. За онези, които не познават авокадото като продукт, искам само да вметна, че узрялото авокадо е меко, а вътрешността му е нежна и маслена. Как се бели? Авокадото не се бели. С нож минете през неговата среда по дължина. Ще усетите костилката. С двете си ръце хванете двете все още неразделени половини на авокадото и завъртете в противоположни посоки. Вече имате половинките на авокадото. Сега внимателно отстранете костилката, след което с малък нож направете разрези по дължина и ширина. Накрая, вземете удобна супена лъжица и деликатно я подпъхнете към основата на кората. Парчетата авокадо ще паднат лесно.
  3. След като всички съставки са в купата, добавете прясно изцедения сок от лимон, зехтина и сол на вкус. Разбъркайте и сервирайте! Да ви е вкусно!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: