Свежа салата със зеле, червено цвекло и ябълки
Порции Време за подготовка
4 20минути
Време за готвене
35минути
Порции Време за подготовка
4 20минути
Време за готвене
35минути
Продукти
Инструкции
  1. Първо, подгответе червеното цвекло, като го сложите да се вари в тенджера с достатъчно вода. Варете 30-35 минути или докато при пробождане с вилица, вилицата влиза лесно в цвеклото. Важно е да не го сварите повече от необходимото. То не трябва да е прекалено меко.
  2. Щом цвеклото е готово, можете да го прехвърлите в купа със студена вода, за да изстине по-бързо.
  3. В това време почистете и измийте зелето. Нарежете го, както предпочитате, но не на съвсем тънко. След като сте го сложили в подходящ съд, поръсете със сол и леко намачкайте с пръсти. Така зелето едновременно освобождава от сочността си, но и остава хрупкаво.
  4. Обелете изстиналото червено цвекло и го отрежете в основата. След това нарежете цвеклото на малки “зарчета” или кубченца, както е по-обичайно да казваме. Прибавете го към зелето.
  5. Измийте, почистете от дръжките и семенцата ябълките и ги нарежете на средно големи парченца. Можете да ги обелите предварително или да не го правите. Всичко зависи от състоянието на външната им обвивка или личното предпочитание.
  6. Овкусете всички съставки с още малко сол, олиото и оцет на вкус. Вече имате една страхотна и полезна салата! Да ви е вкусно!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: