Сутляш (Мляко с ориз)
Порции Време за подготовка
6 5минути
Време за готвене
35минути
Порции Време за подготовка
6 5минути
Време за готвене
35минути
Продукти
Инструкции
  1. Почистеният, измит и отцеден ориз сложете да се вари в 2 чаени чаши вода на умерен огън. Силно препоръчително е да използвате класически бял бисерен ориз за възможно най-добър резултат, заради количеството скорбяла в него.
  2. Когато водата поизври почти напълно, долейте прясното мляко, сол на върха на ножа и захарта.
  3. Щом оризът започне да се вари отново, започнете да бъркате енергично с телена бъркалка. Не спирайте с бъркането, докато оризът се свари.
  4. Разтворете нишестето (най-добре царевично) в останалата половин чаена чаша студена вода и го изсипете в сутляша при постоянно бъркане.
  5. Оставете сутляша да кипне добре, след което го отстранете от огъня и налейте в десертни купички. Отгоре поръсете с канела. Приберете го в хладилник, за да се охлади добре. Насладете му се!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте страницата и й станете последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: