Сладко от пъпеш
Време за подготовка
15минути
Време за готвене
120минути
Време за подготовка
15минути
Време за готвене
120минути
Продукти
Инструкции
  1. Обелете и почистете от семената добре измития пъпеш. След като сте го нарязали на полумесеци, нарежете всяко отделно парче на кубчета.
  2. Прехвърлете нарязания пъпеш в подходяща тенджера. Поръсете го със захарта и за няколко часа го оставете в хладилник. Така пъпешът ще се отпусне и ще отдели собствените си сокове.
  3. Загрейте котлон на умерен огън. Сложете тенджерата и добавете количеството вода. Оставете сладкото да къкри.
  4. По време на термичната обработка с лъжица отстранявайте образувалата се пяна.
  5. Варете сладкото приблизително 2 часа, докато се сгъсти, цветът на пъпеша стане почти кехлибарен и самите парченца станат леко прозрачни. Ако е необходимо, увеличете времето на варене.
  6. Малко преди да отстраните сладкото от котлона, сложете лимонената киселина. Охладете за няколко минути и разпределете сладкото от пъпеш в сухи бурканчета.
  7. Затворете добре, обърнете бурканите с капачката надолу и на следващия ден ги приберете на тъмно и прохладно място.
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: