Сельодка под шуба
Порции Време за подготовка
3 10минути
Време за готвене
25минути
Порции Време за подготовка
3 10минути
Време за готвене
25минути
Продукти
Инструкции
  1. Започнете с подготовката на маринованата херинга. Вземете филетата и ги нарежете на дребни кубчета. Направете същото и с червения лук. Можете да разбъркате двете съставки в купа. Заделете настрана.
  2. В отделни съдове сварете картофите, морковите и цвеклото. Картофите настържете на едро ренде и в купичка смесете с 1/3 от майонезата и сол на вкус. Направете същото с морковите и червеното цвекло, разпределяйки равномерно майонезата и между тях.
  3. Яйцата също се настъргват, но обикновено жълтъците и белтъците се позват поотделно. В повечето рецепти салатата се завършва с настъргани жълтъци, а с белтъците можете да украсите самата салатна чиния.
  4. Пристъпете към сглобяването на салатата. За целта ви е необходим метален ринг в кръгла или квадратна форма.
  5. Първият слой на салатата са картофите, разбъркани с майонеза. След тях сложете морковите. Следват нарязаните риба и червен лук.
  6. Върху рибения слой разпределете червеното цвекло с майонеза. Не забравяйте да притискате леко – така, че да се получават плътни и равни пластове.
  7. Най-отгоре поръсете с настърганите жълтъци. Внимателно отстранете ринга или оставете това за по-късно. Салатата приберете в хладилник за няколко часа, за да се разгърнат вкусовете и ароматите между отделните съставки.
  8. Сервирайте прекрасната сельодка под шуба в компанията на добре охладено питие! Още по-вкусно ще е! Е, не беше трудно, нали? Добър апетит!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: