Салата Оливие (Руска салата)
Порции Време за подготовка
10 40минути
Време за готвене
20минути
Порции Време за подготовка
10 40минути
Време за готвене
20минути
Продукти
Инструкции
  1. В подходяща тенджера сложете картофите и морковите, без да ги белите. Покрийте ги напълно с вода и оставете водата да кипне. Варете ги в продължение на 25-30 минути. Щом са готови, ги отстранете и ги оставете да изстиват.
  2. В малка тенджерка сварете яйцата за 8-10 минути.
  3. Внимателно нарежете на кубчета всички съставки – шунката, обелените картофи, моркови, яйца, лук, както и киселите краставички.
  4. Комбинирайте съставките в дълбока купа и добавете майонезата. Ако смятате за нужно, прибавете и още малко количество майонеза.
  5. Овкусете с подправките и копър на вкус. Разбъркайте и оставете руската салата в хладилник за 1-2 часа, след което сервирайте. Да ви е вкусно!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте страницата и й станете последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: