Пълнени хлебчета
Порции Време за подготовка
4 10минути
Време за готвене
30минути
Порции Време за подготовка
4 10минути
Време за готвене
30минути
Инструкции
  1. Първоначално, загрейте фурната на 180 градуса на функция грил (т. е. да грее само отгоре).
  2. С малък нож изрежете горната част на хлебчетата така, че да остане борд с дебелина около сантиметър. Деликатно отстранете сърцевината на всяко хлебче, за да направите място за плънката.
  3. Нарежете наденицата и сиренето на кубчета. Напълнете всяко хлебче с тях, подправете с малко шарена сол и поръсете със зехтин. Сложете хлебчетата в тава в загрятата фурна.
  4. Запечете хлебчетата за 6-7 минути, колкото наденицата да промени цвета си. Извадете ги от фурната, изключете я и отново я включете, но на стандартната функция (отгоре и отдолу) на 180 градуса.
  5. В горещите хлебчета бързо чукнете по едно яйце и по желание отново поръсете с шарена сол. Върнете ги във фурната и ги печете така в продължение на 8 минути.
  6. Сега превключете фурната отново само на грил и продължете с печенето още около 20 минути до пълната готовност на яйцата. Ето, че рецептата е изпълнена! Сервирайте! По желание върху топлите хлебчета можете да поръсите вкусни зеленийки – зелен лук, копър, магданоз и др.! Да ви е вкусно!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: