Крем супа от черна леща със сметана
Порции Време за подготовка
8 15минути
Време за готвене
30минути
Порции Време за подготовка
8 15минути
Време за готвене
30минути
Продукти
Инструкции
  1. Почистете морковите и праза и ги нарежете на средно големи парчета. Измийте и отцедете черната леща.
  2. В тенджера налейте около литър вода и сложете лещата, зеленчуците и зеленчуковия бульон. Бульонът ще подчертае вкусовете на супата по един специален начин. Включете котлона на средна температура и оставете продуктите за супата да се варят приблизително 35-40 минути. Ориентирайте се за тяхната готовност по морковите, тъй като те се сваряват най-бавно.
  3. Тук следва най-приятната част – пасирането! Всъщност, тя е и финалният щрих на рецептата. Долейте от останалата вода, но не цялата. Добавете сметаната и черния пипер и пасирайте. Ако супата ви се вижда гъста, долейте още вода. Разбира се, овкусете на сол! И… voilà! Крем супата от леща “Белуга” е напълно готова! Добър апетит!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: