Картофи соте с подправки
Порции Време за подготовка
3 10минути
Време за готвене
45минути
Порции Време за подготовка
3 10минути
Време за готвене
45минути
Продукти
Инструкции
  1. Сварете картофите в дълбока тенджера с вода за 20 минути. Отстранете тенджерата от котлона, извадете картофите и ги оставете да изстинат за поне 10 минути. Ако не ви се чака много, можете да ги потопите в студена вода.
  2. Обелете картофите. Нарежете ги на едри полумесеци
  3. В тиган загрейте маслото с малко олио. Това се прави, за да не загори самото масло. Запържете картофите, докато започнат да стават леко златисти.
  4. Поръсете с подправките, като не спирате да ги запържвате. Най-лесно това става в уок тиган, тъй като само с леко движение и наклон на ръката, можете да ги обръщате, без изобщо да ви е необходима шпатула или друг прибор за разбъркване.
  5. Пърженето продължава още най-много 3 минути. Вече имате перфектните и изкушаващо златисти картофи соте! Толкова лесна рецепта, нали? Добър апетит!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: