Кадаиф с мляко и карамел
Порции Време за подготовка
8 5минути
Време за готвене
20минути
Порции Време за подготовка
8 5минути
Време за готвене
20минути
Продукти
За сиропа:
Инструкции
  1. Поставете кадаифа в добре намазана с масло тава. По повърхността разпределете кравето масло, нарязано на малки кубчета. Сложете го да се запече във фурна на 160 до леко златисто. Охладете.
  2. В малка тенджера или касерола излейте водата и захарта. Оставете ги да врят на умерена температура, докато сиропът почти започне да се карамелизира. За секунди отстранете от огъня и много внимателно на тънка струйка налейте 200 милилитра от прясното мляко. Бъркайте постоянно! След това върнете на огъня и продължете да бъркате, докато млякото и карамелът се превърнат в еднородна течност. Бъркайте млечния карамел на огъня още няколко минути и отстранете. Оставете да изстине за кратко и равномерно полейте изпечения кадаиф.
  3. В друг съд затоплете остатъка от прясно мляко със захарта и щипка канела. Още горещо, го излейте върху кадаифа. Млякото почти ще го покрие, но бързо ще бъде абсорбирано от рошавата текстура на това изкушение.
  4. Оставете десерта за поне няколко часа в хладилник и сервирайте, разрязан на квадратни парченца. Да ви е сладко!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: