Бъркани бухти
Порции Време за подготовка
6над 30 бухти 20минути
Време за готвене
25минути
Порции Време за подготовка
6над 30 бухти 20минути
Време за готвене
25минути
Продукти
Инструкции
  1. Угасете содата в чашата кисело мляко. Оставете да шупне.
  2. В това време разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията. Прибавете млякото.
  3. На етапи добавете и брашното. Разбийте сместа, докато стане еднородна и с подобна на кексово тесто консистенция. Ако сместа ви се стори рядка, винаги можете да добавите още лъжица-две брашно.
  4. В касерола загрейте олио на средна към висока температура. Количеството олио трябва да е като за маслена баня.
  5. Пърженето на бухтите става като загребете с лъжица и избутате сместа с друга. Ще видите какви странни форми се получават.
  6. Бухтите се обръщат сами, когато долната част на тестото олекне, но понякога може да ги обръщате и вие, помагайки си с решетъчна лъжица.
  7. Пържете бухтичките до златисто-бронзов цвят. Вече готови, можете да ги поръсите с пудра захар. Поднесете с любимо плодово сладко, течен шоколад или друг топинг по желание. Да ви е сладко!
Recipe Notes

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Харесайте Кулинарна работилница във Facebook и й станете последовател, за да виждате още интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

И още: