Бишкотена торта с ванилов крем, ягоди и бисквити “Орео”
Порции Време за подготовка
8 25минути
Време за готвене
20минути
Порции Време за подготовка
8 25минути
Време за готвене
20минути
Продукти
За крема:
Инструкции
  1. Пригответе крема, като в дълбока купа разбиете всички съставки за него до хомогенност. След това го прехвърлете в тенджерка или касерола. Гответе на умерено тих огън с постоянно бъркане за около 20-25 минути, докато кремът се сгъсти.
  2. По-голямата част от бисквитите начупете в отделен съд. Нарежете на малки парченца и част от ягодите.
  3. Започнете сглобяването на тортата, като приготвите форма с отделящ се ринг или подходяща правоъгълна тава. На дъното разпределете 4-5 супени лъжици от още топлия крем. Част от бишкотите подредете изправени по стената на формата. Тези бишкоти не потапяйте в сок! След това запълнете дъното с бишкоти и бишкотени парчета, които потапяте за секунди в плодовия сок.
  4. Излейте върху бишкотите част от домашния ванилов крем. Поръсете с начупените бисквити и парченца ягоди. Започнете следващия слой, като отново потапяте бишкотите в сока. Следва отново крем, парченца бисквити и ягоди.
  5. Подредете и последните бишкоти. Разпределете върху тях остатъка от крема, заравнете повърхността и декорирайте с цели бисквити “Орео” и ягоди, разрязани на половинки. Приберете готовата торта в хладилник за една нощ, след което внимателно отделете махащия се ринг и сервирайте! Да ви е сладко!
Recipe Notes
Бишкотена торта с ванилов крем, ягоди и бисквити "Орео" - рецепта
Бишкотена торта с ванилов крем, ягоди и бисквити “Орео” – рецепта

Можете да следите “Кулинарна работилница” и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook – Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us

И още: