3 септември 2017 г.

Свински ребра с картофи и бяло вино на фурна

За рецептата:

Свински ребра с картофи и бяло вино на фурна     Изключително лесна за приготвяне, рецептата за свински ребра с картофи и бяло вино на фурна веднага ще се превърне в любима за всички, които ще я опитат. По-силният аромат и апетитен вкус се дължат не само на основните продукти, но и на акцента на бяло вино и не на последно място, на горчицата в рецептата. Точно така - горчица. Дори да не сте почитател на характерно стипчивата и леко лютива горчица, нейната роля е само да извади и подчертае добрите вкусове на ястието. Бъдете сигурни, че ще бъдете очаровани!

Към рецептата:

Свински ребра с картофи и бяло вино на фурна

 Приготвяне
20 мин 
Време за готвене
180 мин
Общо време
200 мин
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4-5

Необходими продукти:
1 кг свински ребра (гърди)
1 кг картофи
2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. растителна мазнина
250 мл бяло вино
2-3 дафинови листа
сол

     Подгответе за готвене свинските ребра. Нарежете ги на парчета с дебелина около 2 см. В купичка смесете горчицата, червения пипер и растителната мазнина. Натъркайте ребрата с малко сол, а след това обилно ги намажете с приготвената марината. Накрая ги залейте с бялото вино. При възможност, оставете ребрата да попиват от маринатата 2-3 часа в хладилник.
     Обелете и нарежете картофите на едро. Предварително ги разбъркайте с малко сол, след което ги прехвърлете в тавата за печене. Между картофите подредете и свински ребра, като залеете всичко с маринатата, в която са били. Долейте още около 3 чаени чаши вода, добавете дафиновите листа и сложете ястието във фурна на 170° С. Печете около два часа и половина, като периодично по време на печенето внимателно обръщате ребрата на обратната им страна. Ястието е готово, когато при проба с вилица месото лесно се разкъсва. Добър апетит!


Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...