3 септември 2017 г.

Сладко от сини сливи

За рецептата:

Сладко от сини сливи     Рецептата за сладко от сини сливи е една от най-традиционните за националната ни кухня, когато говорим за зимнина и консервиране. Домашно приготвено, това сладко няма нищо общо с предлаганите плодово-желирани имитации в търговската мрежа.
     Независимо дали одобрявате приготвянето на зимнина и консервирането на различни плодове и зеленчуци, това е традиция, която все още е жива в българския бит и е един от най-сигурните методи да съхраним шарените вкусове на лятото и есента, запазвайки ги за топла част от ежедневното меню в студените месеци. Нищо не може да се сравни с домашно приготвената зимнина и много рядко в търговската мрежа можем да намерим консервиран продукт, който да е по-вкусен и по-надеждно приготвен от онова, което сме приготвили със собствените си ръце. Вкусът на домашно приготвената храна е най-голямата магия! Този вкус сплотява и въздейства на усещането за истински уют и комфорт, дори на психологическо ниво. Как да си приготвите рецептата за сладко от сини сливи, вижте тук:

Към рецептата:

Сладко от сини сливи

 Приготвяне
50 мин 
Време за готвене
120 мин
Общо време
~170 мин
Сладко от сини сливи - рецептаАвтор: Нина Владимирова
Порции: 10 бурканчета от 250-300 г

Необходими продукти:
3,5 кг сини сливи
1,5 кг захар
400 мл вода
няколко зърна карамфил
канела (на вкус и по желание)
1 пак. лимонена киселина 
     Измийте и почистете сливите от костилките. Разполовени на две, поръсете със захарта и налейте водата. Добавете 5-6 зърна карамфил. Печете в дълбока тава, на около 200 градуса, около 2 часа. Разбърквайте от време на време. Времето е ориентировъчно, зависи от вашата фурна и желана гъстота. Ако не обичате парченца плодове, можете да пасирате след изваждане от фурната. Накрая се добавят канелата и лимонената киселина, разбърква се добре и още горещо се налива по бурканчета, които се обръщат с капачката надолу и след изстиване се прибират на тъмно.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...