4 септември 2017 г.

Сладко от праскови

За рецептата:

Сладко от праскови     Поредната прекрасна рецепта, която трябва да приготвите в семейния си календар на консервирането, е тази за сладко от праскови. Няма нищо по-хубаво от това, да съхраним плодовете на лятото в буркани! Още повече, приложението им след това в кухнята може да е толкова цветно и разнообразно, колкото е богата фантазията ви - като пълнеж на палачинки, кифлички, пайове, бисквитки, сладка част от торти, кексове, сладкиши, домашни бонбони и какво ли още не. 

Към рецептата:

Сладко от праскови

 Приготвяне
50 мин 
Време за готвене
120 мин
Общо време
~170 мин
Автор: Нина Владимирова
Порции: 10 бурканчета от 250-300 г

Необходими продукти:
4 кг праскови
1,5 кг захар
400 мл вода
5-6 зърна карамфил
канела (на вкус и по желание)
1 пак. лимонена киселина      Измийте и почистете прасковите от костилките. Разделени на две, ги покрийте с кристалната захар и налейте водата. Добавете зърната карамфил и ги сложете да се пекат в дълбока тава на около 200° С за около 2 часа. Периодично разбърквайте, за да плодовете да не загарят. Времето за печене е ориентировъчно, зависи от вашата фурна и желана гъстота на сладкото. По желание можете да пасирате полученото сладко, щом го извадите от фурната. За финален щрих, добавете канелата и лимонената киселина, разбъркайте и още горещо налейте сладкото по предварително приготвените и сухи бурканчета. След като ги затворите добре, обърнете ги с капачката надолу и след изстиване ги прибирете на тъмно място.


Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...