11 септември 2017 г.

Мариновани шипки без варене

За рецептата:

     
Мариновани шипки без варене
     Как да приготвим мариновани шипки без варене и с гаранция за трайност, вкус и хрупкавост - това е новото ни предложение! Почитателите на лютото вероятно обожават тези малки топчести чушлета, които са най-подходящи за консервиране и се появяват именно в разгара на сезона на консервирането - през септември. Има много рецепти, на които можете да се доверите, но най-вече такива, които изискват стерилизация, а тази рецепта ще ви спести този процес. Единственото условие е да използвате натурален мед с високо качество и изцяло с натурални захари.

Към рецептата:

Мариновани шипки без варене

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 12 бурканчета от ~360 г
Мариновани люти чушлета - рецепта
Необходими продукти:
2.5 кг бяла шипка
700 мл винен оцет
700 мл вода
125 мл олио
140 г натурален мед
1 1/4 кафена чашка сол
15 зърна черен пипер
3-4 глави чесън


     Измийте чушлетата и отрежете дръжките им до основата. Надупчете ги с вилица на едно или две места.
     В дълбока тенджера кипнете марината от изброените продукти, с изключение на чесъна. Когато заври силно, пускайте в маринатата една-две шепи от шипката, изчайкайте около две минути, докато маринатата кипне отново с пълна сила, и ги извадете с решетъчна лъжица. Повтаряйте същата процедура до изчерпването на чушлетата. Щом са готови, отстранете маринатата от огъня и заедно с чушлетата ги оставете на проветриво място за 3-4 часа.
     
Маринована шипка
     Целта е всичко да е напълно изстинало. След това обелете чесъна, сложете по няколко скилидки на дъното на всеки буркан, напълнете бурканите с чушките и залейте със студената марината така, че да ги покрие напълно. Затворете и приберете на тъмно място.
     След три дни обърнете бурканите с капачките надолу и повторете обръщането няколко пъти през три дни. След две седмици маринованите шипки са готови за консумация, но колкото повече престояват, толкова по-вкусни и ароматни стават.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...