7 август 2017 г.

Пълнени чушки с картофи и тиквички

За ястието:


Пълнени чушки с картофи и тиквички     Пълнени чушки с картофи и тиквички. Идеята за това съвсем непретенциозно, лесно и здравословно ястие ми хрумна изведнъж, докато умувах как да оползотворя няколкото останали домашни чушки и тиквички, полежали достатъчно време в хладилника. Осъществяването ѝ се реализира на мига, а резултатът е достоен да го споделя с вас. Ценителите на вегетариантската кухня, също ще останат доволни.
 

Към рецептата:


Пълнени чушки с картофи и тиквички

 Приготвяне
15 мин 
Време за готвене
60 мин
Общо време
75 мин
Пълнени чушки с картофи и тиквички - рецепта
Автор: Нина Владимирова
Порции: 4-5

Необходими продукти:
10-11 бр. зелени чушки (убедена съм, че и с червените ще стане разкошно)
3 средно големи картофа
1 средно голяма тиквичка
2-3 с. л. олио
сол
черен пипер
риган


     Нарежете картофите и тиквичката на тънки лентички. Осолете ги, поръсете с любимите си подправки и ги оваляйте в тях. Аз прецених, че само сол, черен пипер и риган ще са достатъчни, но вие можете да експериментирате и с други. Напълнете внимателно чушките, като подредите дългите лентички плътно една до друга. Наредете в тавичка, при мен останаха малко нарязани зеленчуци и ги разпределих между чушките. Добавете олиото и малко водица, някъде до средата на тавичката и печете малко повече от час на около 200° С. Времето може да е различно, в зависимост от фурната ви. А ако се случи да попаднете и на някоя люта чушка, ще се насладите още повече на превъзходния вкус на това бързо и вкусно ястие!
Рецепта за пълнени чушки с картофи и тиквички
      Хрумва ми, че и заливка от яйца, мляко и сирене не би имала нищо против да се настани върху тези чушки.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...