6 август 2017 г.

Мариновани телешки пържоли с червен лук

Мариновани телешки пържоли с червен лук

За рецептата:

Мариновани телешки пържоли с червен лук - лесно ястие, в което ще се влюбите! Овкусени с бял и черен пипер и допълнени с полумесеци сладък червен лук, тези пържоли са прекрасни за основно ястие, а гарнитурата към него е ваш индивидуален избор.

Към рецептата:

Мариновани телешки пържоли с червен лук

 Приготвяне
10 мин 
Време за готвене
12-15 мин
Общо време
25 мин
Мариновани телешки пържоли на тиган с червен лук

Автор: Кулинарна работилница
Порции: 2-3

Необходими продукти:
700 г телешки пържоли
1/2 глава червен лук
1 щипка млян бял пипер
2 щипки млян черен пипер
сол
4 с. л. лимонов сок


     Начукайте леко телешките пържоли и ги натъркайте с млян бял пипер, черен пипер и сол. Полейте ги с прясно изцедения лимонов сок и ги приберете в хладилник за 2-3 часа.
     Извадете маринованите пържоли и загрейте в подходящ тиган с равно дъно по-малко от 2 с. л. растителна мазнина. Запържете пържолите до златисто от двете страни, като ги обръщате често в продължение на 12 минути. Междувременно сложете около тях и нарязания на полумесеци червен лук, за да се сготви едновременно с пържолите и да допринесе с приятния си вкус и аромат. Сервирайте телешките пържоли с любима гарнитура и чаша студено бяло вино по желание.

 Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...