16 юли 2017 г.

Салата "Витаминка" с моркови, червено цвекло и магданоз

За рецептата:

Салата "Витаминка" с моркови, червено цвекло и магданоз     Тази цветна салата "Витаминка" с моркови, червено цвекло и магданоз е прекрасна идея за свежо допълнение към ежедневното ни меню или в дните, когато очакваме специални гости и искаме поднесеното на празничната трапеза да грабва вниманието от пръв поглед. Естествено, освен ефектно поднесена, тази салата е и изключително добра доза от витамини, поради което наименованието й е повече от подходящо. Изпълнението й е лесно и бързо - наслада за всяка домакиня.

Към рецептата:

Салата "Витаминка" с моркови, червено цвекло и магданоз

 Приготвяне
15 мин 
Време за готвене
0 мин
Общо време
15 мин

Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4-5

Необходими продукти:
400 г моркови
200 г червено цвекло
1-2 връзки магданоз
сол
зехтин
сокът на половин лимон


     Измийте и обелете морковите и цвеклото, след което ги нарежете на едри парчета. По отделно ги сложете в кухненски робот и ги смеляйте на пулсации до получаването на дребна зърнеста структура. Направете същото и с връзката магданоз.
     Във форма с махащ се ринг с диаметър 18 см налейте малко зехтин и разпределете първи пласт от моркови. Поръсете със сол, капки зехтин и лимонов сок, заравнете равномерно и сложете следващия пласт - червено цвекло. След всеки пласт овкусявайте леко със сол, зехтин и оцет. Третият пласт направете от останалите моркови и завършете с магданозен слой. Отново поръсете повърхността с дресинг.
     Преди да сервирате, разположете формата върху подходяща сервизна чиния и внимателно отстранете ринга. Сервирайте в центъра на масата с широка лъжица за салата и на място разпределете салатата на индивидуални порции.


Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...