3 април 2017 г.

Сладкиш с бисквити, бял шоколад и сладко от боровинки

За десерта:

Сладкиш с бисквити, бял шоколад и сладко от боровинки     Изключително лесен сладкиш с бисквити, бял шоколад и сладко от боровинки, за който не е необходимо печене, а крайният резултат е греховно сладък десерт, който ще ви накара да се усмихвате във всяка секунда, в която го вкусвате. Толкова е лесно да си създаваме щастие!

Към рецептата:

Сладкиш с бисквити, бял шоколад и сладко от боровинки

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Сладкиш с бисквити, бял шоколад и сладко от боровинки - рецептаПорции: 3

Необходими продукти:
200 г чаени бисквити
100 г краве масло
150 г бял шоколад
30 г тъмни шоколадови капки
180 г сладко от боровинки
     Натрошете чаените бисквити на едри трохи и парченца. Разтопете маслото на умерен огън и внимателно го добавете към бисквитите, като разбърквате, за да се разпредели равномерно. Тук можете да използвате и ръцете си. 
     На водна баня разтопете начупения на парчета бял шоколад. След като е готов, отстранете от огъня и го смесете с бисквитените трохи. Имайте предвид, че идеята на десерта е да се запази небрежната и ронлива структура на бисквитите, а именно пропорциите на продуктите гарантират това. Щом и белият шоколад е добре разбъркан с бисквитено-маслените трохи, приберете сместа в хладилник за 10 минути, за да стегне, а след изваждане прибавете тъмните шоколадови капки и разбъркайте.
Сладкиш с бисквити и сладко от боровинки     Сглобете сладкиша, като с помощта на малки метални рингове в десертна чиния подредите пласт бисквитени трохи, притиснете с преса или лъжица, след това сложите отгоре 3-4 супени лъжици от боровинковото сладко и завършите отново с дебел бисквитен слой. Накрая притиснете отново и съвсем леко повърхността, след което приберете десерта в хладилник за поне 2-3 часа. Когато сервирате десерта, би било прекрасно да го гарнирате с топка ванилов или сметанов сладолед.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...