1 април 2017 г.

Пържени пилешки крилца

За рецептата:

Пържени пилешки крилца     Хрупкави и сочни пържени пилешки крилца - истинска наслада за сетивата! Тайната на уникалния им вкус се дължи в огромна степен на маринатата, в която крилцата престояват поне за четири часа, а едва след това са перфектни за пържене. Можете да си ги приготвите по всякакви поводи, а да ги имате в менюто си през лятото в компания със студена чаша бира, това е истинска кулинарна фантазия! Изборът в какъв житейски контекст да ги включите е изцяло ваш!

Към рецептата:

Пържени пилешки крилца

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Рецепта за пържени пилешки крилцаПорции: 4-5

Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца (приблизително 10 броя)
1 ч. ч. гъст айрян
1 ч. л. червен пипер
2-3 щипки черен пипер
сол на вкус
За пърженето:
брашно за овалване
сусам за овалване

     Смесете айряна и подправките. Измийте пилешките крилца, разрежете всяко на две и сложете в съда с млечната марината. Обърнете ги по няколко пъти, за да се напоят добре от всички страни, след което приберете в хладилник за 4 часа. Периодично обръщайте пилешките крилца през цялото време на мариноване.
Пържени пилешки крилца - рецепта
     Пригответе брашно в чиния, както и достатъчно сусам в подходящ съд. Отцеждайки всяко крилце от маринатата, го оваляйте в брашно, след това обратно в млечната марината, накрая в сусам и сложете да се пържи в дълбок съд с растителна мазнина, която да покрива поне 3 см от дъното на съда. Температурата на котлона не трябва да е на най-високато степен, а малко по-ниска. След като изпържите крилцата до златисто и от двете страни, прехвърлете върху домакинска хартия за кратко, за да се абсорбира излишната им мазнина. Сервирайте топли с апетитен сос по желание.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...