14 април 2017 г.

Домашни крекери

За рецептата:

Домашни крекери     Приготвяли ли сте домашни крекери? Ако все още не сте и до момента сте се задоволявали с крекерите, предлагани в търговската мрежа, веднага изключете последните от менюто си и си пригответе домашни! Ще се влюбите до лудост в тях! Апетитни, хрупкави и без вредни добавки. Можете да си ги хапвате у дома и с приятели на по чаша бира, а защо не и да вземете голяма купа от тях на един страхотен пикник сред природата! Не мислете! Просто ги пригответе!

Към рецептата:

Домашни крекери

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Нина Владимирова
Рецепти за домашни крекериПорции: ~200 броя

Необходими продукти:
100 мл вода
100 мл олио
300 г брашно
1 ч. л. сол
подправки и семена за поръсване по избор

Домашни крекери - рецепта
     Омесва се меко тесто, което не лепне, заради олиото. Оставя се да почине за 20 – 30 минути. Изрязва се парче от хартия за печене, в зависимост от големината на тавата. В моя случай разделих тестото на 3 части, всяка от които разточих върху хартията за печене и пренесох в тавата. Поръсих със семена и подправки и нарязах на квадрати. Пече се на загрята до 170° С фурна до зачервяване.

Препоръчано от нашата кухня:

     За любителите на домашните тестени изделия, които с удоволствие могат да се хапват и навън, вижте вкусното предложение за пурички със сирене и яйца. Освен това, можете да прочетете статията за топ 5 на най-вредните и топ 5 на най-полезните храни, за да знаете от кои продукти в търговската мрежа да се пазите и на кои да акцентирате в изграждането на ежедневното меню.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...