10 март 2017 г.

Магданозена салата с пресен лук

За рецептата:

Магданозена салата с пресен лук     Изключително лесна рецепта за магданозена салата с пресен лук за всички любители на магданоза, здравословното хранене, здравословния детокс или просто за любителитe на вкусните и не толкова стандартни салати, които в голяма степен носят екзотичен полъх. Не бъркайте тази салата със салата Табуле или нейна вариация, тъй като в това кулинарно предложение няма булгур, който е задължителна съставка за Табуле.
     Приготвянето на тази салата ще отнеме само броени минути от времето ви. Любопитни ли сте да я опитате?

Към рецептата:

Магданозена салата с пресен лук

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Рецепта за магданозена салата с пресен лукПорции: 2

Необходими продукти:
4-5 връзки магданоз
1 връзка пресен лук
2 ч. л. зехтин
ябълков оцет
сол
     Измийте магданоза и изрежете дръжките му почти до основата на листната част. Добре е да го сложите в чопър и да го накълцате с няколко пулсации. Ако не разполагате с чопър, няма проблем да го нарежете на ситно и на ръка. Почистете пресния лук и също го нарежете на ситно- и бялата, и зелената му част. Сложете продуктите в салатна купа, поръсете със сол и овкусете със зехтин и оцет. Разбъркайте и сервирайте веднага.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня! 

Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...