31 март 2017 г.

Картофени топки с пресен лук и копър

За рецептата:

Картофени топки с пресен лук и копър     Тези картофени топки с пресен лук и копър са прекрасна идея за предястие, изключително прости за изпълнение и класически вкусни. Напълно постни и без допълнително пържене и печене. Всъщност, това просто е лесна идея за това, как можете да поднесете една картофена салата, ако очаквате гости, например. Поднасянето на хапки е много по-ефектно от стандартното и гарантира още по-добро настроение около масата.

Към рецептата:

Картофени топки с пресен лук и копър

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Рецепта за картофени топки с пресен лук и копърПорции: 5

Необходими продукти:
1 кг картофи
1 стрък пресен лук
2 връзки копър
слънчогледово олио
оцет
сол     Сварете картофите, обелете ги и ги пасирайте. Нарежете на ситно пресния лук и го смесете с картофите, като овкусите със сол, растителна мазнина и оцет на вкус. Разбъркайте добре.
Картофени топки с пресен лук и копър - рецепта
     Нарежете на много ситно копъра. Разбира се, ако разполагате с чопър, нарежете копъра с негова помощ до степен, в която да остане на ситни ресни. Прехвърлете го в подходяща чиния. От картофената смес оформете топчета с приблизителна големина колкото орех, след което овалвайте всяко топче в копъра и подредете в чиния. Преди сервиране, напръскайте топките с лимонов сок и декорирайте с парчета лимон.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...