19 март 2017 г.

Хайвер от моркови и червено цвекло

За рецептата:

Хайвер от моркови и червено цвекло     Тази рецепта за хайвер от моркови и червено цвекло не е рядко срещана в кулинарията и комбинацията е популярна в редица национални кухни. Дали ще наречете това "салата" или "зеленчуков хайвер", няма никакво значение, но второто определение отразява визията на рецептата в много по-висока степен. Сочна и зърнеста структура - точно такава е характеристиката на всички зеленчукови хайвери, рецептите за които са най-разнообразни и достатъчно известни в световен мащаб. За да постигнете този ефект у дома, просто ще ви е необходим чопър, с който чрез няколко пулсации превръщате всеки зеленчук в зърнеста смес.

Към рецептата:

Хайвер от моркови и червено цвекло

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4

Необходими продукти:
2 глави червено цвекло
3-4 моркова
1 стрък пресен чесън
зехтин
сокът от половин лимон
сол

     Обелете цвеклото и морковите. Нарежете ги на едри парчета и ги сложете в чопър, включете и чрез няколко пулсации на спиране и включване ги смеляйте така, че да станат на зърна. Прехвърлете в дълбока купа, за още по-богат вкус прибавете предварително наситнения стрък чесън и овкусете със сол, зехтин и сока от лимона. Разбъркайте и сервирайте. Усещането за свежест е гарантирано.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...