3 март 2017 г.

Бишкотени топчета с рикота, какао и кокос

За десерта:

Бишкотени топчета с рикота, какао и кокос     С тези бишкотени топчета с рикота, какао и кокос всеки би прекарал почивните си дни по възможно най-сладкия начин. Този десерт се топи в устата, замъглява съзнанието и отвежда към един свят, в който съществува само удоволствие... Рецептата е лесна и можете да си я приготвите винаги, когато поискате, но ако направите тези очарователни топчета точно в началото на уикенда, гарантирано ще имате най-прекрасните почивни дни, защото всичко е добре, и когато започва добре.

Към рецептата:

Бишкотени топчета с рикота, какао и кокос

 Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Рецепта за бишкотени топчета с рикота, какао и кокосПорции: 18

Необходими продукти:
150 г сирене рикота
60 г пудра захар
150 г бишкоти Savoiardi
1 с. л. какао на прах
20 г кокосови стърготини


     Разбийте с миксер за няколко минути рикотата и пресятата пудра захар, като по време на разбиването добавите и какаото. Към получената кремообразна смес прибавете бишкотите, които предварително сте смеляли на трохи в кухненски робот.
Топчета с бишкоти и рикота
Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес, която в готовия си вид е влажна и леко лепкава.
     От сместа оформете малки топчета и ги оваляйте в кокосовите стърготини. Приберете ги в хладилник за един или два "безкрайни" часа, а след това им се насладете подобаващо и без угризения.

Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...