29 декември 2016 г.

Как да посрещнем годината на Огнения Петел?


     До посрещането на Нова година остават броени часове и дори да не вярвате особено във влиянието на хороскопа, то няма как да не се питате каква ще бъде за вас и близките ви предстоящата година, дали ще бъде успешна и дали ще се осъществят всичките ви планове и очаквания. Според китайския календар, покровител на следващата година ще бъде Огненият Петел, което ще се случи официално на 28 януари 2017 година. Как да посрещнем прехода между годината на Маймуната и годината на Огнения петел?
     Астролозите твърдят, че от тази гледна точка, следващата година ще е година на промени - както в личния живот, така и в световен мащаб. Всички се надяваме тези промени да бъдат положителни и Петелът, като активна птица с доста ярко присъствие, наистина обещава успехи. На първо място, успехите ще бъдат за хората, занимаващи се с бизнес, но ако са активни и с позитивна нагласа към бизнес делата си. Наред с това, символ на 2017 година ще бъдат семейството и семейните хора.


     Цветовете на следващата година се асоциират с огъня. Ето защо, за партито в навечерието на Нова година е добре да заложите на тоалети в червено, жълто, оранжево и златисто.

     За тези, които не обичат ярките цветове, има алтернативни и по-туширани нюанси, като бордо, праскова, кафяво или черно. С бижутата бъдете внимателни и скромни, защото Огненият Петел обича ярките цветове, но не и прекалената екстравагантност.
     Прическата при посрещането на Новата година също трябва да е пищна, за което можете да заложите на къдрици или масури, както и на цветове в косата - цветни кичури, диадеми, шноли. Уговорката тук е отново да не се прекалява и всичко да е умерено.


     Един от най-значимите акценти в навечерието на празника, особено ако го отбелязвате у дома, е празничната маса. Разбира се, щом ще посрещаме годината на Огнения Петел, добре е да се спрем на основно ястие от птиче месо, като от уважение към характера на тази специална вечеря, нека то да не бъде пилешко. Патица или пуйка са чудесни предложения за Новогодишната трапеза. Съветът тук е да не се приготвят домашни птици. Освен това, на масата трябва да присъстват зеленчуци, плодове, ядки и бобови храни, а традиционното шампанско може да бъде заменено с ярки, украсени по интересен начин, коктейли. 
     Декорацията на масата, както и на целия дом, може да бъде в червени цветове: от играчките на коледната елха до салфетките, покривката или акценти в салатите, каквито биха били ярко червените и блестящи зрънца от нар, например. Ако не сте почитатели на този тип обстановка, изберете декорации в златисто или пък пълната противоположност, а именно интериор в селски стил - покривки и салфетки от груби платове, смърчови клонки, шишарки, старинни свещи и играчки, изработени от дърво. Огненият Петел ще се зарадва много и на такава обстановка.
     И накрая, как да празнуваме?

     Тъй като Огненият Петел символизира семейния човек и домошар, по-добре е да не отбелязвате празника, като пътувате на дълги разстояния, а по-скоро го чествайте у дома, в семеен кръг. Това съвсем не означава, че празникът трябва да се отбележи основно около масата и пред телевизора, тъй като петелът е темпераментна птица, обичаща активните игри и състезания. И нека да не забравяме, петелът обича песните, така че, посрещнете Новата година с много песни и танци! Единствената подробност, която също е част от символиката на Огнения Петел, е да не посрещаме годината с песни и танци до сутринта.
     Всъщност, най-важното нещо е да посрещнем годината здрави и щастливи, без значение с какви дрехи сме облечени, каква е прическата ни и какво сме сложили на трапезата. Подберете всичко за празника така, че вие да се чувствате добре и да не се нарушава комфорта на присъстващите, а ако символите на Огнения Петел съвпадат със собствените ви нагласи, тогава можете да ги имате предвид. 
     За много години! Бъдете здрави и се радвайте на късмет, щастие и благополучие през новата година!Автор: Ивана Иванова, Кулинарна работилница

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...