31 октомври 2016 г.

Как да се подготвим за Хелоуин?

     До нощта на Вси Светии или известна още като Хелоуин, остават броени часове, което е повод да се замислим за подготовката на празника. Може и да не сте почитатели на това, да плашите гостите и съседите си, нито да приемате с охота идеята да дегизирате себе си в скелет, призрак или страшно чудовище, но се замислете, че съдържанието на адреналин в живота ни е по-скоро дефицит, а празник като Хелоуин всъщност е една добра причина да го увеличим, да дадем криле на фантазията си и просто да се забавляваме. За начало, погрижете се за интериора, не забравяйте тиквите и едно от най-важните неща - подсигурете различни лакомства в духа на празника. 
     Факт е, че по традиция празникът, който и да е той, се усеща още от прага на къщата. Но, имайте предвид, че не е добра идея зад вратата да изскача ужасяващ призрак, което важи и за самия вход. Не е за препоръчване Каспър да посреща всички идващи гости или членове на семейството. Ето защо, започнете със светещи в различни цветове тикви и венец от рози или други цветя, както и с бонбони, намекващи на гостите да се приготвят за угощение.     Какво би бил Хелоуин без лампите, фенерите и отраженията от свещи? Направете така, че да са ярки и живи, защото именно светлината ще разпръсне мрака и страха от нощта на Вси Светии... Освен това, тази мисия не е трудна, просто трябва да откриете ярки цветове за декорация, хартиени лампи, дузина кутии и дузина свещи. Декоративната паяжина също не изисква кой знае какви умения за направата ѝ - просто ви трябва дебел бял или черен конец и един буркан с лепило.
     От няколко картонени кутии, цветна хартия и електрически крушки - пригответе празничен венец. А в какво да поднесете бонбони или други лакомства? Разбира се, в тиква! Е, ще ви отнеме време, докато я издълбаете, но пък ефектът ще е наистина впечатляващ. Вие можете и предварително да сте опаковали сладкиши в празнични опаковки или торби с тематични мотиви. Фантазията за това е изцяло ваша.
     Ако ще проведете празничното парти у дома и очаквате или имате безброй детски лакомства, не забравяйте да се подготвите с още празнична храна. Тиквен сок, сладки и захаросани сладкиши с тиква, бонбони в цветни опаковки с облик на призраци, обувки на вещица и т. н. По отношение на другите кулинарни предложения, можете да приготвите обикновена наденица в тесто, изобразена като мумия, или пълнени яйца, например, украсени с ивички черни маслини, наподобяващи паяци.


     Сред най-сладките неща в тази различна нощ е това, да се грижите за гостите си. Всички лакомства трябва да са не само вкусни, но и с традиционния забавен акцент, постоянно напомнящ, че е Хелоуин. Обикновените близалки и захарни пръчици стават като магически жезли - само трябва да ги натопите в някакъв сироп или желе и да ги поръсите със захарни конфети. Карамелизирани ябълки, сметанови десерти, паяци с крайници от шоколадова глазура и какво ли още не! Харесаха ли ви предложените идеи?


     А вие какви идеи имате за празника? Изобщо не се колебайте да ги споделите!

Автор: Ивана Иванова, Кулинарна работилница
Колажи: Ивана Иванова
Снимки:
 goodhousekeeping.com, architectureartdesigns.com, tipjunkie.com, thissillygirlslife.com, homedit.com, play.google.com, www.hstudion.com, clipgoo.com, pinterest.com, funtober.com, countryliving.com, spaceshipsandlaserbeams.com, bettycrocker.com, ebay.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...