6 май 2016 г.

Фестивал на Балканската скара "Sofia Mezi" - четири дни музика, скара и забавни атракции изцяло в духа на Балканите

SofiaMezi или по-запомнящ се като Фестивал на Балканската скара е едно от най-позитивните събития, на което можете да се насладите в дните от 5-ти до 8-ми май. Изключителна организация и гаранция за забавление! Ако искате да си подарите щастие, бъдете там с приятелите и семеството си. 
     Защо да го направите? Защото това ще бъде неспирно забавление в рамките на дванадесет часа през посочените дни, а входът е напълно свободен за всички желаещи. Мястото на Фестивала ще бъде на територията на реновирания Северен парк в кв. Надежда, София, а програмата е повече от мащабна и разнообразна - над 200 участника, музика от Балканите, детски спортни игри на открито, детска сцена с петчасови концерти, работилници за скейтборд и анимация, места за много танци, истински лунапарк, бабъл футбол, пейнтбол с лъкове и над 1000 награди за отличилите се деца. А за възрастните? Разбира се, има забавления и за тях! Турнири по табла, белот и удоволствието от страхотни концерти с изпълнители като Мирослав Илич, НФА "Филип Кутев", Борис Солтарийски, Нели Петкова, Сакис Кукос, Лео, Играта, Спенс, Кристо и още много други. Слънчевият Фестивал е под патронажа на Столична община и г-жа Йорданка Фандъкова. 
     На Гергьовден децата ще имат възможността да изразят творческата си мисъл, като оцветят двуметрово оригами на Свети Георги и ламята, както и да участват в най-мащабната снимка с именици, правена някога.  От друга страна, организаторите на събитието заявяват, че за всеки, участвал в това, ще има бутилка вино и сок. Музикалната програма на националния празник започва на обяд с рекордьорите на Гинес - “100 каба гайди” и включва НФА “Филип кутев”, ансамбъл “София 6”, гласовитата Нели Петкова и децата от музикално училище "Любомир Пипков". 
     На 8-ми май пък, в неделя, празничната програма ще започне с междуучилищни битки по стрийтбол и мини-футболни турнири за купата на "Васил Манченко" и ще завърши с грандиозен двучасов концерт на сръбския легендарен изпълнител Мирослав Илич и оркестър "Цариброд". 
     Всеки ден в 17:00 часа ще се провежда семейна щафета със страхотни награди, а огромен кино екран ще излъчва най-великите мачове в историята на българския футбол всяка вечер от 20:00 часа. И черешката на всичко, разбира се, ще бъдат ароматната и вкусна балканска скара и студена бира от Балканите.
     Организатори на третото по ред издание на Фестивала са Фондация "Румънеца и Енчев", партнирайки си със Столична община, район "Надежда", район "Връбница" и музикална компания "Селект Мюзик Медиа". 
Автор: Ивана Иванова, Кулинарна работилница

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...