9 октомври 2015 г.

Смути с малини и банани


     Смути е една от най-известните напитки в цветния и разнообразен кулинарен свят. В състава на смути влизат всякакви свежи плодове или зеленчуци, които се блендират на принципа на шейковете, а не рядко към тях се прибавят натрошен лед, както и кисело или прясно мляко. Някои по-впечатляващи варианти на смути могат да съдържат шоколад, мед, различни сиропи и т. н.
     Освен, че има смутита с великолепен вкус, не могат да бъдат пренебрегнати и множеството им здравословни ползи. Всеки, който има желание да премине на диетичен режим с цел редуциране на килограми, препоръчително може да включи смути в програмата си за още по-оптимални резултати. 
     Настоящата рецепта е за неустоимо смути с малини и банани. Думите ще са малко, ако трябва да се опише този нежно сладък и мек вкус на тази страхотна напитка! Много вкусно, невероятно свежо и полезно! Опитайте го!

Необходими продукти:
300 гр. малини
2 банана
2-3 кубчета лед

     Измитите и почистени плодове се слагат в кухненски чопър или блендер, като бананите предварително се нарязват на кръгчета. Блендират се , докато сместа стане гладка и хомогенна. Готовото смути се налива в чаши и е готово за сервиране.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...