14 септември 2015 г.

Салата "Пчеличката Мая" с картофи, кисели краставички, шунка и кашкавалНеобходими продукти:
5 – 6 сварени картофа 5 – 6 кисели краставички 2-3 сварени моркова 3 твърдо сварени яйца 200гр. кашкавал 100гр. шунка 100гр. сирене 1 майонеза 2 – 3 с. л. кисело мляко За украсата: майонезен сос 
настърган жълтък
маслини 
варени моркови 
чери доматчета 
магаданоз 
лист топено сирене

Картофите, краставичките, сварените моркови, яйцата, кашкавалът, шунката и сиренето се настъргват поотделно на едро ренде. Майонезата се разбърква с киселото мляко до получаването на еднороден сос. След това в голяма купа се слага пласт настърганите картофи, после пласт яйца и малко майонезен сос. Следват пластове от кисели краставички, сирене, моркови, майонезен сос. Слага се пласт от шунка, сирене, кашкавал. Отново се покрива с майонезен сос.
Пластовете се редуват в тази последователност или друга ваша комбинация. Важното е да се зпочва и завършва с картофи. Оставя се в хладилника да се охлади (покрита със стреч фолио) и след няколко часа купата може да се обърне внимателно върху подходящ поднос или чиния. Фолиото се отстранява. Солената салата-торта се покрива с майонезен сос, поръсва се с настърган жълтък и се доукрасява според личния вкус и креативност.

Автор на рецептата: Цвети Стоянова


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...