31 август 2015 г.

Салата "Тути-Фрути" с ягоди, рукола, сирене и прошуто


Елегантно и истински забележително предястие, пленяващо със своите цветове и свежест! Вкусовете на ягоди, прошуто, рукола и сирене, особено ако то е козе, намекват за деликатна изисканост, но всъщност всеки може да ги приеме в менюто си по всяко време. Нужно е просто да имате широк кулинарен мироглед!
Тези, нестандартни на пръв поглед комбинации, вече са изключително популярни из цялата световна кухня и най-вече в Европа. Определено ягодите не се нуждаят от много обяснения - сладък и приятно сочен плод. Но, може да се каже, че присъствието им в тази салата е ключово, както и на сиренето. Кремавата консистенция и острият вкус на сиренето и сладостта на ягодите са като ин и ян - две противоположности, хармонизиращи се по прекрасен начин, създавайки великолепен цялостен вкус заедно и с другите съставки. Опитайте!


Необходими продукти:
400 гр. ягоди 
125 мл. топла вода
1 ч. л. зеленчуков бульон
2 ч. л. оцет балсамико 
2 ч. л. зехтин
2 ч. л. мед 
черен пипер 
сол на вкус 
125 гр. рукола 
200 гр. краве сирене (може и козе)
8 парчета прошуто (хамон)


Започва се с дресинга. В блендер се пюрират 125 гр. от ягодите, топлата вода, зеленчуковият бульон, оцетът балсамико, зехтинът и медът, докато се получи гладка смес. Продуктите за салатата се нареждат в чиниите за поднасяне, като се редуват: рукола, нарязаните ягоди, сиренето (нарязано на кубчета) и прошутото. Накрая всичко се залива с дресинга. По желание се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Автор на рецептата: Ивелина Петрова
Презентация: Ивана Иванова, Кулинарна работилница


МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...