23 август 2015 г.

Салата "Капрезе" с чери домати, бейби моцарела и маслини


     Интересното е, че тази цветова комбинация от зелено, бяло и червено е не само свързана с цветовете на националния флаг на Италия, но и съвпада изцяло с основните продукти в богатата италианска кухня, а именно: домати, сирене и зеленолистни. 
     Цветната салата "Капрезе" е едно от онези кулинарни творения, които печелят категорична световна слава, а всъщност се приготвят изключително просто и бързо. В случая, става дума за предястие, което всеки може да приготви в рамките на няколко минути, защото структурирането му е добре запомнящо се - редуващи се шайби домати, моцарела и листенца босилек, подредени в кръг, а след това овкусени със сол, черен пипер и зехтин.
     Тази рецепта е една прекрасна вариация на оригиналния облик на "Капрезе", но по никакъв начин не отстъпва на желания великолепен вкус и на типичната нежна изисканост на тази представителка на италианската кухня.
     И накрая, още нещо любопитно - ако поставите всички компоненти на класическата "Капрезе" върху тесто, ще получите още един кулинарен символ на италианското знаме - пица "Маргарита". Е, сега към рецептата:Необходими продукти:
~300 гр. жълти и червени чери домати
бейби моцарела
100 гр. маслини "Каламата"
каперси
листенца босилек
зехтин
сол

     Измитите чери домати се смесват с моцарелата, маслините, каперси и свежите листенца босилек. Всичко се овкусява с малко сол и зехтин и "Капрезе" е готова за сервиране. Можете да я комбинирате с любимо средиземноморско ястие и чаша студено бяло вино.

Автор на рецептата: Диана Мавродиева

МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...