21 април 2015 г.

Яйчена салата с гъби

Яйцата много често играят главна роля в кухнята, имайки предвид,че са ключов продукт в редица основни ястия, десерти, сладки и солени сосове, заливки, застройки и др. Причината за това са не само вкусовите им качества, но и изключително високата им хранителна и биологична стойност. Усвоени от човешкия организъм, те му доставят пълноценни белтъчини, мазнини, витамини и минерали, които трудно могат да се намерят наведнъж и в друг хранителен продукт. 
     Настоящата лесна рецепта е за яйчена салата с гъби и копър - свежо предложение, което просто трябва да опитате. Особено подходяща е идеята по време на великденските празници или малко след тях, когато повечето от нас търсят интересни алтернативи за оползотворяване на останалото количество великденски яйца. Разбира се, можете да си я приготвите и във всеки друг ден, защото определено си заслужава.

Яйчена салата с гъби


Необходими  продукти:

8-9 твърдо сварени яйца

250 гр. гъби печурки

1-2 щипки млян черен пипер

сол

зехтин

оцет

½ връзка копър



     Печурките се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нарязват на кубчета. Смесват се с твърдо сварените яйца, които също са нарязани на кубчета, след което всичко се овкусява със солта, черния пипер, зехтин, оцет и наситнения копър. Сервирайте към любимото си основно ястие! Добър апетит!


МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...