29 март 2015 г.

Великденското настроние идва с детайлите. 20 идеи за великденска декорация

     Великден е един от най-красивите християнски празници. Подобно на Коледа, цялото семейство е заедно у дома и се радва на няколко ваканционни дни. Атмосферата на празника е силно емоционална и всички се обединяват около старите традиции, каквито са месенето на козунак, боядисването на яйца и подготовката на тържествена трапеза. 
     А как да направим Великден още по-специален? Как да изненадаме своето семейство и приятелите си, подчертавайки празничното настроение в трите дни на Великден? Отговорите на тези въпроси са съвсем прости, но и изискващи търпение. Истината е, че великденското настроение идва с детайлите и добре подготвената украса. Ето защо, нито една от следващите предложени идеи няма да ви е излишна.
sheknows.com
     Нека да започнем от входната врата! Направете венец от чемшир или върбови клонки, като го украсите с миниатюрни декоративни великденски яйца, пухкави жълти пиленца или други великденски мотиви, които можете да намерите в търговската мрежа. Поставете го на вратата, за да още с влизането в дома ви да струи празнично настроение.
valentinexday.com

     От дебел картон изрежете шаблони с яйцевидна форма. В долния им край пробийте дупчица, през която да промушите конец или тънка здрава тел. Облепете шаблоните с ярък цвят хартия, плат или ги изрисувайте с боички.
След това мушнете цветната връв или тел, вържете на възел или панделка и ги окачете, където пожелаете. Можете да използвате картонените цветни яйца и като декорация към ваза с пролетни цветя - нарциси, лалета и други. В този случай, вместо конец, използвайте сламки от безалкохолни напитки, например, като ги закрепите с безцветно тиксо и ги подредите между свежия пролетен букет. Ще се получи много ефектно!
makoodle.com
     Страхотна идея за още повече великденско настроение е направата на кухи яйца. За целта, възползвайте се от тази възможност, когато са ви необходими яйца за месенето на козунак, сладкиши и т. н. Преди всичко, измийте яйцата добре. След това в двата им края пробийте по една дупчица с помощта на средно дебела игла. Бъдете внимателни. Не бързайте.
valentinexday.com
 Постепенно разширете диаметъра на отворите до 3 мм, след което с тънка кука за плетене разбъркайте жълтъка и го издухайте със сламка, пъхната в единия отвор. Оцветете и изрисувайте кухите яйца по ваше желание. Щом изсъхнат, промушете през отворите тънка лента от тюл или ширит и в долния край на яйцето го завържете на възел. С готовите яйца можете да украсите стайните си цветя, да ги закачите на полилея или да ги превърнете в малки вазички за свежи цветя. Развихрете фантазията си!
thekitchenpantry.net
     Обикновено в почти всеки дом има вечно зелени цветя или други, които са посадени в широки кашпи и саксии. На пръчки завържете с панделки няколко боядисани яйца и ги забодете в пръстта на подходящите саксии. Така ще се получи малко красиво великденско дръвче. Не пропускайте да включите в аранжировката и фигурки на зайчета, пиленца и кокошки.
     Друга интересна идея, свързана със саксийните цветя, е на огъната като дъга тел да се закрепят зелени клонки от бръшлян. Краищата й се набождат в пръстта на по-голяма саксия. С панделки се обвиват великденски яйца и на различна височина, асиметрично, се завръзват на дъгата. За да има завършен вид цветният великденски венец, саксията също може да се украси с дебела тюлена или сатенена панделка.
imgkid.com
     Около седмица преди Великден се заемете със задачата да си направите кълнове в домашни условия. Как може да стане това? Лесно е! Просто в подходящ съд сложете навлажнен памук, а върху него разположете леща, която да го покрие. Изчакайте няколко дни и ще се убедите колко е лесно да си подсигурите кълнове. В деня на празника преместете покълналата и раззеленила се леща в голяма и красива купа или плато. Върху нея подредете боядисани яйца, пролетни цветя, шоколадови зайчета и други фигурки. Сложете я в центъра на празничната маса, защото подобна красота заслужава да е на ключово място.
thelongthread.com
     И като заговорихме за празнична маса, всеки детайл от нея е важен. Няма да минете без фантазия, но и наличните съдове и прибори играят важна роля за поддържането на великденския дух. Разровете се в шкафовете си и намерете купуваните във времето стъклени, порцеланови, дървени и други домакински принадлежности с великденски мотиви, както и весели фигурки като пиленца, кокошчици, зайчета, агънца и какви ли не още животинчета. Почистете ги и аранжирайте с тях целия си дом, а със съдовете с великденски мотиви аранжирайте великденската маса.
coolimages4free.com
     Празничната трапеза ще грейне от настроение, ако по креативен и нетипичен начин я украсим с един от гвоздеите на този ден - шарените великденски яйца. Те са цветни и красиви, но ще бъдат още по-зашеметяващи, поставени в дървена, бамбукова или кристална купа, застлана със слама, върбови клонки, други зелени растения или цветна оризова хартия, нарязана на лентички. По този начин ще очароваме особено детската част от гостите ни, но и всички останали, включително и собственото ни семейство.

stayingclosetohome.com
     Тази идея е великолепна, защото съчетава две идеи в една. Вътрешната част на чашите за шампанско е превърната в меко зелено гнездо за великденските яйца, а столчетата им, обърнати нагоре, са поставка за свещи. Можете да изберете разноцветни свещи, които да са в унисон с цветните яйца, както и да подберете свещи с примамващи аромати на цветя и плодове, които да подчертаят усещането за пролет в момента, в който бъдат запалени. Огнените отблясъци на свещите, отразени в стъклените гнезда, ще бъдат незабравим акцент на празничната маса.
interiorholic.com
     Сядайки на масата, всеки един от присъстващите разполага със свое пространство и салфетка за сервиране, към която вървят приборите за хранене. Eто защо, точно на този ден не залагайте на каквато и да е салфетка. Бъдете креативни! В търговската мрежа ще намерите главозамайващо разнообразие от великденски аксесоари. Имате възможност да изберете между салфетки за хранене с щампи, изобразяващи зайче, например, пръстени за салфетки, допълнени със заешки ушички, и още много други усмихващи предложения. Салфетката за хранене би била много ефектна и с вплетени в пръстена й върбови клонки, допълнена с фигура на зайче, пиленце и т.н.
hallmarke-cards.com
     Ако искате да демонстрирате по-персонално отношение и да накарате всеки един от присъстващите на великденската маса да се почувства наистина специален, покажете му го с тематична малка табелка, върху която да е написано името му. Всеки от гостите би бил приятно изненадан от този позитивен детайл и това ще бъде още една причина за добро настроение.
     И накрая, но не последно място, подчертайте уханието на пролет и усещането за нея с великолепно аранжирани букети цветя.

theinteriordecor.com
hallmark.com
alwaysintrend.com
memeaddicts.com
tabledecorationideas.org
     Весел Великден!

Автор: Ивана Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...