12 февруари 2015 г.

Foodpanda - апетитният избор, на който не можеш да устоиш

В днешно време, когато много от нас живеят почти 24х7 и ангажиментите ни правят дните ни по-дълги, а нощите по-къси, всеки има крещяща нужда да жонглира успешно между тиктакащия часовник, натоварения трафик, многото срокове, дати и задачи. Докато сме все по-заети, жадуваме за повече време с родителите си, с децата си, с приятелите си, а в същото време има и домакински задачи, които понякога крадат доста и от малкото ни свободно време. Една от тези задачи е подготовката на дневното меню. С появата на новите технологии, които се развиват всеки ден, креативни хора създават начини, които да направят живота ни по-удобен и така, че да можем да направим повече неща в рамките на един ден. За всички онези, които обичат хубавата храна, за всички, чийто стомах алармира за неистов глад по нещо определено, а не могат да си го приготвят на момента или просто не желаят да прекарат почивката си в кухнята, Foodpanda е на тяхно разположение.


     А какво е Foodpanda?
     Foodpanda (в Европа и Азия) и Hellofood (в Африка, Латинска Америка и Близкия изток) е глобална онлайн платформа за поръчка и доставка на храна, която стартира в Сингапур през 2012 г. и е с централен офис в Берлин, Германия. Марката Foodpanda не случайно е кръстена така - пандата е един от символите на азиатската култура. Пандите са безкрайно симпатични животни, а също са и винаги гладни. Затова този символ е изключително подходящо лого за платформата, разпръскващ позитивизъм и каращ човек да се усмихне.
     Днес, три години по-късно, платформата работи в 39 страни на пет континента и е място, даващо възможност на потребителите да избират от менюто на ресторантите в техния район и да поръчат храна чрез уебсайта или през мобилното  му приложение.

Защо да поръчам от Foodpanda?
     Foodpanda си партнира с над 30 000 ресторанта в цял свят, като не само, че подпомага продажбите им, но им предоставя и технологична база за анализ. Свързва клиенти с ресторанти, предлагащи доставка на храна, дава им разнообразен набор от национални кухни и хиляди различни ястия, а от друга страна предоставя място за коментар на страниците на отделните ресторанти, където клиентите могат да коментират процеса на поръчка, доставка, вкус и цялостно впечатление от конкретния ресторант. Това е полезна информация и за партньорите, и за потребителите на Foodpanda.
    
Мобилното приложение на Foodpanda стартира през 2013 г., позволявайки на потребителите да филтрират ресторанти по местоположение, и да поръчват любимата храна през своите смартфони. Освен всичко останало, то предлага и допълнителни новини, специални оферти и оферти по местоположение. Приложението е достъпно за IOS, Android, Windows Phone, Asha и Nokia X Software Platform.
     Преди да поръчате, запитайте се дали обичате да се храните с интересна, вкусна и добре поднесена храна. А колко по-прекрасно би било друг да я приготви за вас! Само си представете колко време ще ви спести Foodpanda и какво страхотно решение ще е в моментите, когато времето ви е ограничено, но с удоволствие бихте прекарали обедната си почивка пред бюрото с колеги или определено време у дома със семейство и приятели, отдавайки се изцяло на удоволствието от консумирането на  любимо ястие.

    
Защо Foodpanda e световна платформа  с лидерска позиция за поръчка на храна?
     Основната функция на хранителната панда е да свързва големите ресторанти и марки с гладните рецепиенти. Разликата между Foodpanda и други платформи за предоставяне на храна в интернет е в това, че платформата работи с ясно и коректно отношение към клиентите си и като за начало изисква координати за тяхното населено място, за да може след това да генерира целия списък с ресторанти, които биха били подходящ избор за посочената от клиента локация. След това, поръчвайки храна, той вижда колко ще му струва услугата и максималното време, за което тя ще дойде до вратата му.
     Foodpanda успява да се надгражда постоянно, защото не спира да се интересува от това, което клиентите обичат. Обратната връзка е от изключително значение, затова и не се губи в нито един момент.
     България е 23-тата в света и 8-ма държава в Европа, чиито потребители имат възможността да използват платформата за онлайн поръчка на храна. Това е факт от началото на февруари 2014 г. Само за няколко месеца марката придоби лидерска позиция в областта, а на този етап, след отпразнуването на първата си годинка в България, поръчката на традиционни ястия от цялата световна кухня е достъпна за жителите на градовете София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Бургас и Варна.
    
Любопитно е, че индустрията за доставка на храна, поръчана онлайн, отчита все по-голям растеж в световен мащаб. Последни проучвания показват, че поръчките на храна за дома и работното място в България за 2014 г. са нараснали двойно и вече всеки втори потребител се е възползвал от възможността да поръча нещо вкусно от мрежата. Най-желаните пък кулинарни изкушения са пиците и ястия от китайската кухня. Това сочат данни на института за проучване на пазара GfK България. Поръчките, направени от потребители от мъжки пол, обикновено са на стойност около 30 лева, докато жените са склонни да заплатят около 25 лв. 75% от поръчките, генерирани от мъже, са за храна за вкъщи, а жените по-често поръчват неща, които консумират в офиса.
     А вие вече имате ли идея какво ще поръчате? Ако нямате търпение, вижте как да го направите на foodpanda.bg - лесни и приятни стъпки само в няколко клика.
Снимки: FOODPANDA Bulgaria / Pinterest
Foodpanda.bg 

Колаж: Ивана Иванова, Кулинарна работилница

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...