19 декември 2014 г.

Сочно пиле с ябълки и доматен сос

Тази рецепта е за хора с отворен кулинарен мироглед, защото не всеки би възприел комбинацията от печени ябълки и крехко пилешко месо. Колкото и странно да звучи на някои, това е истинска гаранция за ястие с пленяващ вкус, а още повече, че ябълките са чудесен кулинарен тандем и със свинско, и с пилешко месо. 
     Конкретната рецепта е с пилешки бутчета, но би станала още по-уникална и с пилешко филе. Резултатът е сочно и невероятно крехко пилешко с кадифен ябълков вкус! Просто го пригответе и му се насладете!


Сочно пиле с ябълки и доматен сос


Необходими  продукти:

1-1.200 кг. пилешко месо

2 глави кромид лук

200 мл. доматен сос

4-5 ябълки

½ ч. л. млян черен пипер

1 ч. л. универсална зеленчукова подправка

сол

растителна мазнина

1 бр. плик за печене

 


Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в 2-3 с. л. растителна мазнина, докато омекне. След това се добавя малко вода, в която се оставя да поври на умерен огън до изпаряването й. Слага се доматеният сос, подправки и сол и сосът къкри на ниска температура няколко минути. Пилешкото предварително е почистено, измито и сварено за 20 минути в подсолена вода. Щом сосът се острани от котлона, месото се потапя в него от всички страни, за да поеме хубаво ароматите на всички съставки.
Отделно се приготвят ябълките, като се белят, почистват от семките и нарязват на парчета по дължина. Взема се пликът за печене, пъхат се пилешките бутчета с полепналия по тях доматен сос, а върху тях и около тях се разпределят ябълките. Пликът се завързва с теленото шнурче, слага се в тава, на дъното на която се налива малко вода, и ястието се поставя да се пече във фурна на 180`С за 70-75 минути.


МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...