6 октомври 2014 г.

Пълнени червени пиперки с яйца и сирене

Настоящото предложение е за всички, които обичат бързите рецепти, без претенции за изисканост. А обичате ли месести червени пиперки с плънка от сирене и яйца? Да, точно това е новата кулинарна рецепта. Лесна, бърза, много вкусна, а и такава, която може да ви върне години назад - чак в детството, например.
     Ако ви е любопитно да разберете повече за историческия път на чушката до днес, "Кулинарна работилница" ви препоръчва да хвърлите един поглед на рецептите за пълнени чушки с кайма и ориз и панирани червени чушки. Така не само ще разберете кога чушката се озовава на европейска земя и в ръцете на коя испанска кралица попадат първите семена за този зеленчук, но и ще имате поне още две кулинарни идеи с негово участие. А сега прочетете как да си приготвите рецептата с лятно-есенен аромат за пълнени червени пиперки с яйца и сирене!


Пълнени червени пиперки с яйца и сирене

Необходими  продукти:

1 кг. червена капия

4 яйца

300 гр. краве сирене

2 домата

растителна мазнина

сол

 

     Яйцата се разбиват с натрошеното сирене и малко сол. Чушките се измиват, почистват от дръжките и семената и се пълнят с плънката, след което се подреждат в подходяща тава. Всяка чушка се поръсва с растителна мазнина, а около всички се подреждат нарязаните на филийки домати. В тавата се налива съвсем малко вода, колкото да покрие 1/3 от чушките. Аламинутното ястие се пече в загрята фурна на 200`С с обръщане, докато пиперките придобият приятен загар.


МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...