15 юни 2014 г.

Патешки сърца, запечатани в масло

Обикновено патешкото месо е едно от най-пренебрегваните птичи меса, колкото и полезно да е всъщност. В състава му влизат високо съдържание на белтъчини, селен, фосфор, желязо, цинк и много витамини от група В. Независимо, че е считано за доста богато на мазнини месо, което е и основен довод да не присъства често в менюто ни, научни изследвания показват, че в него има и мастни киселини като омега-3 и омега-6, което го прави полезно за здравето на сърцето. Приемано в разумни количества, патешкото месо може да бъде верен приятел на човешкия организъм.
     Освен с вкусното си месо, патешкото е известно и с вкусните си дреболии. Днешната рецепта е за лесно предястие с патешки сърца - истинско удоволствие за небцето на всички кулинарни ценители. Дори да наподобяват на пилешките сърца, патешките са много по-едри, сочни и крехки, а леко запържени в масло, са едно много обичано предястие в целия свят. Изобщо няма да съжалявате, ако го опитате!


Патешки сърца, запечатани в масло


Необходими  продукти:

1 кг. патешки сърца

80 гр. краве масло

сол

    


     Размразените патешки сърца се измиват и почистват внимателно, след което се слагат да се варят в дълбока тенджера с вода за около 40 минути, като при необходимост водата се отпенва. Щом са готови, се изваждат от тенджерата, обливат се със силна струя студена вода и след няколко минути се разрязват на половинки и се посоляват.
     В тиган се сгорещява маслото и в него на умерена температура патешките сърца се запечатват за не повече от 7-8 минути, колкото да поемат прекрасния маслен аромат.
МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...