23 март 2014 г.

Сандвичи с яйца и сирене

Има дни, в които искаме да приготвим възможно най-проста рецепта за възможно най-кратко време, а резултатът изобщо да не е право пропорционален на дребните усилия, които ни е коствал. Ето защо всички имаме нужда поне от няколко различни и кратки начина за приготвянето на неделната закуска, например. На кой не му се иска да се поглези с повече сън в дните от уикенда, а минути след събуждането блажено да похапва? Сандвичите са идеалното решение за такива моменти!
     Това са класическите сандвичи с яйца и сирене, запечени до златиста коричка. Да, те присъстват в детските спомени на много от нас. За някои това са сандвичите на мама, за други - сандвичите на баба... Моите първи спомени за тази страхотна закуска са свързани с моята баба. А и как да забравя с каква гордост ги сервираше на мен и братовчедите, току-що извадени от фурната и апетитно димящи, придружени с огромна кана айрян... Ето и тази проста и вкусна рецепта:Сандвичи с яйца и сиренеНеобходими  продукти:

2 бр. яйца

120 гр. краве сирене

4-5 филийки бял хляб или друг по желание

малко сол при необходимост

     Яйцата се разбиват, към тях се добавя натрошеното сирене, като по желание може и да се намачка. Разбъркват се, докато сместа стане достатъчно гладка, а след това с нея се намазват филийките и се запичат на фурна или грил от горната страна, докато повърхността им придобие златист загар. Приятно похапване!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...