8 февруари 2014 г.

Овесени палачинки

Рецептите за овесени палачинки, бисквити или кексчета все по-често се срещат в различни кулинарни сайтове, което е част от вълната за поощряване на здравословното хранене, която ни залива от електронните и печатни медии и от интернет пространството в последните години. Наред със здравословните ефекти, овесените ядки или трици са и чудесен диетичен продукт, чиято консумация подобрява храносмилането. Конкретно овесените трици понижават нивото на холестерола от животински произход при редовно приемане, а при хора, страдащи от диабет, забавят усвояването на захари в организма.
      Ето и изпробваната рецепта за овесени палачинки, с която ще си осигурите здравословна, засищаща и диетична закуска в едно:

Овесени палачинки Необходими  продукти:

2 бр. яйца

500 мл. прясно мляко

100-110 гр. овесени трици

3 с. л. растителна мазнина

1 ч. л. захар     Първо се разбиват яйцата и захарта, докато станат пухкави. След това се добавят зехтинът, млякото и овесените трици, сместа се разбърква и се оставя да престои поне за един час на стайна температура. През това време триците ще увеличат обема си десетки пъти, което забележимо ще сгъсти консистенцията на палачинковото тесто.
     На дъното на подходящ тиган се слага съвсем малко мазнина и се налива част от готовата смес, колкото да покрие дъното му. Палачинките се пекат и от двете страни до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...