17 януари 2014 г.

Печени пилешки бутчета със златиста и хрупкава обвивка

      


     Според данни на електронното издание на списание "Регал", отнасящи се до проучване за хранителните навици на българите, и обявени преди броени дни, 93% от българските домакини се чувстват удовлетворени, когато готвят за близките си, а средната цена на ден, която си позволяват домакинствата за приготвянето на желаните ястия не превишава 10 лв. Основно с тях се готвят ястия със съдържание на месо (30%), 17% се отделят за приготвяне на салати, а в топ 5 на обожаваните гозби са традиционните пиле с ориз, пиле с картофи, мусака и шопска салата. Цялата статия прочетете тук - Българите харчат под 10 лв. за ястия, приготвени вкъщи.
     В настоящата рецепта няма да приготвя ястие от тази класация, но ще заложа на преобладаващата част в нея - пилешкото месо. Това е едно уникално апетитно предложение за обяд или вечеря, с което можете да получите само положителни отзиви от хората, за които ще го приготвите.

 Печени пилешки бутчета със златиста и хрупкава обвивка


Необходими  продукти:


2 пилешки бутчета

7 с. л. течна сметана за готвене

7 с. л. вода

2 с. л. галета

1 ч. л. шарена сол

½ ч. л. млян черен пипер

½ ч. л. червен пипер


     Размразените пилешки бутчета се почистват, измиват се и се сваряват в леко подсолена вода за около 30 минути. Течната готварска сметана и водата се смесват с всички подправки до получаването на хомогенна и средно гъста смес. Фурната се загрява предварително на 220`С. За предпочитане е бутчетата да бъдат изпечени върху фолио, поставено на скарата в самата фурна, която да бъде вдигната на средна височина. Ако нямате такава, просто ги сложете в тава с фолио на дъното.
     И така, сварените пилешки бутчета се потапят в гъстата, ароматна смес от всички страни, след което се поставят върху фолиото в загрятата фурна. Пекат се 30 минути, като отвреме навреме се поливат с остатъка от сметановата заливка, докато се образува плътна обвивка със златен загар.

МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...