20 януари 2014 г.

Мариновани свински котлети на фурна

     
Цените на говеждото, свинското и пилешкото месо ще останат стабилни в следващите десет години. Тази прогноза присъства в доклад на Европейската комисия, представен от Agra Europe. Подобрените икономически условия в Европа и в света щели да повишат търсенето на тези видове месо, пише още в доклада, подробности за който можете да прочетете тук.
     Аз лично гледам скептично на изнесените данни. Още повече, не поощрявам прекалената консумация на свинско месо. Да, българите обичаме червеното месо да присъства на трапезата ни, но е по-добре да мислим и за здравето си. Ето защо смятам, че консумацията на свинско може да се позволи веднъж-два пъти в седмицата, но в разумни количества.

Мариновани свински котлети на фурна


Необходими  продукти:

3 бр. свински котлети

1 глава кромид лук

100 мл. червено вино

5 с. л. соев сос

3 с. л. захар

млян черен пипер

сол

50 гр. краве масло


     Размразените свински котлети се измиват, начукват се и се поставят в подходяща тава. От виното, лука, захарта и соевия сос се приготвя марината, с която котлетите се заливат и се оставят в хладилник за 3-4 часа. След това се вадят, натъркват се със сол и черен пипер, към марината се добавя малко вода и месото се слага да се пече под фолио на силно загрята фурна на 250`С. Печенето продължава около един час, след което фолиото се отстранява, фурната се намалява на 200`С и котлетите се пекат до готовност, като върху всеки от тях се поставя кубченце масло. Сочните котлети могат да се сервират с печени картофи и свежа салата по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...