21 януари 2014 г.

Червени картофи на пара

     


     Историята отбелязва, че картофите са се появили първоначално в перуанските Анди, където в наши дни разновидностите им надвишават 2000. В световен мащаб картофите са четвъртата по важност култура след пшеницата, ориза и царевицата, а и как би било възможно да не е така, имайки предвид колко много различни начини съществуват за приготвянето им - пържени, печени самостоятелно, печени с някакъв вид месо, сотирани, варени за салата, варени и пасирани на пюре, пълнени и още много, много начини, станали част от стотици рецепти.
     Червените картофи са един от многобройните сортове картофи, отличаващи се със сладък вкус. Подходящи са за всеки здравословен режим на хранене, тъй като стимулират храносмилането и са богат източник на необходими за организма хранителни вещества.

Червени картофи на пара


Необходими  продукти:

1 кг. червени картофи

½ ч. л. млян черен пипер

растителна мазнина

сол

50 гр. краве масло

1 ч. ч. вода


     Картофите се измиват и обелват. Нарязват се на едро в дълбока купа и се смесват със солта, черния пипер и олиото. След като се разбъркат добре, се изсипват в дълбока тенджера, в която се налива чаша вода. Готвят се на тих огън под капак, като 10-15 минути преди свалянето от огъня, върху тях се нарежда маслото, нарязано на ленти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...