11 януари 2014 г.

Лучени кръгчета

     


     Ако искате да си ги направите, заредете се с търпение, защото времето, което ще прекарате в кухнята, не се равнява на няколко минути. Затова пък, ще сервирате нещо различно на вас и близките ви, а тази новост ще усмихне всички ви. Панираните лучени кръгчета са достатъчно популярни в кулинарния бранш, за да имат своите десетки разновидности на приготвяне. Ето и една от тях:

Лучени кръгчета


Необходими  продукти:

3-4 глави кромид лук

1 бр. яйце

½ ч. ч. кисело мляко

½ ч. ч. вода

1 ч. ч. пшенично брашно

1 ч. л. бакпулвер

1 равна ч. л. сол

1 с. л. галета


     Яйцето се разбива добре в дълбока купа, след което към него се добавят киселото мляко и водата. В същото време брашното се смесва с бакпулвера и солта и на етапи започва да се сипва в купата, докато всичко стане гладко и хомогенно. Накрая се добавя галетата и също се разбърква. Докато сместа за паниране си "почива", кромидият лук се реже на шайби с дебелина не повече от 0.5 см. и всяка шайба се дели на пръстенчета. След това в тиган се налива достатъчно олио за пържене и се загрява добре.       
     Лучените кръгчета се потапят в панировката и се слагат в горещата мазнина, като всяка страна се пържи до златисто. Вече готови, се изваждат върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната мазнина. Могат да бъдат гарнирани с млечно-майонезен сос (1 к. ч. кисело мляко и 1 к. ч. майонеза)със ситно нарязан копър в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...